Alla program

The Good Show - Klimatorgasm

Avsnitt 1 / Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna


I första avsnittet av The Good Show pratar Ann Söderlund och Matthias Goldmann om klimatorgasm och sophantering. I programmet avslöjar Emma Sundh från Klimatklubben om sina egna klimatsynder; Karl Andersson, VD på Matsmart hävdar bestämt att skumtomtar på midsommar är det bästa som

finn medan komikern Elinor Svensson förklarar apropå vegotrenden, varför det farligaste man kan göra för klimatet är att låtsas att äcklig mat är god.


Dessutom framträder fantastiska Julia Frej med helt nyskrivna låtar.

The Good Show - Att dricka avloppsvatten eller inte

Avsnitt 2 / Mål 15: Ekosystem & biologisk mångfald


I det andra avsnittet av The Good Show berättar Manne Forsberg om sitt misslyckade like-fiske på Instagram, Vicky Lee får oss att inse att vi har 60%

färre ryggradsdjur idag än för 40år sedan och Åsa Domeij ropar på hårdare tag från politiken.
I programmet hör vi också Kitok framföra sin nya låt Snömannen.

The Good Show - Att dricka avloppsvatten eller inte

Avsnitt 4 / Mål : Ekosystem & Biologisk mångfald


I avsnitt 4 av The Good Show går Tilde Fröling med på att dricka avloppsvatten. Carlsbergs Kommunikationsdirektör hävdar att vi redan dricker Dinosauriernas kiss. Om rent vatten och sanitet blir det även kiss & bajs-snack, med Tove Ahlström, som hävdar att det behövs en ändrad världsordning för att rädda tillgången på rent vatten.I programmet uppträder Hertbert Munkhammar live och Marcus Johanson bjuder på strand up. 

The Good Show - Likheter hos Östersjön & Las Vegas

Avsnitt 3 / Mål 14: Hav & Marina Resurser


I tredje avsnittet av The Good Show får vi höra Anitha Clemence berätta om varför hon gillar att ”bada med ett syfte”. Havsexperten Nils Höglund förklarar likheten mellan Östersjön och Las Vegas. Axfoods fiskinköpare Roger Åbring pratar tång, sjögräs och alger. Ståuppkomikern Fritte Frittson driver med Danskarna medans Sportfiskeprofilen Swartzonker går till attack mot fiskodlingarna.


Dessutom får vi höra stjärnan Lisa Miskovsky med helt fantastiskt nyskrivet material.

The Good Show - Om att sova på krogen

(Avsnitt 5, Mål 11: Hållbara städer och samhällen)


I avsnitt 5 av The Good Show pratar bloggaren Flora Wiström om rädslan att prata miljö. Experten Erik Stenberg på Grön Bostad om att vakna upp bakis på ett kroggolv och börja jobba.


Nya stjärnskottet från Malmö, Shirin framträder och Paul Alarcón (fd. hållbarhetschef, Stockholm Stad), pratar med Liselotte Norén (Refo) om samspel mellan privata initiativ och kommunen. Det ni!

The Good Show - Stress, katastrofer och att bara att få vara.

(Avsnitt 7, Mål 3: Hälsa och välbefinnande)


I veckans episod får vi höra Röda Korsets Sara Hedrenius prata om hur psykist välmående är nyckeln till en bättre värld. Som en av få överlevare, berättar hon också om den bristfälliga krishanteringen efter Estoniakatastrofen. Yogagurun och influencern Josefine Bengtsson berättar om hur hon fann meningen i Yogan mitt i stressen på Handelshögskolan.


Generalsekreteraren i Ungdomens Nykterhetsförbund Samuel Somo berättar om hur jobbigt det är att alltid vara den som har rätt. Professorn från KTH Aman Russom pratar om framstegen inom diagnostik samt om vuxendagiset bland forskare, medan Generalsekreteraren för Friends Per Leander Uppmanar till att våga engagera sig.

The Good Show - Om fattigdom, hemlöshet och Balenciaga i Bromma.

(Avsnitt 9, Mål 1: Ingen fattigdom)


I episod 10 av The Good Show pratar vi med Entreprenören Per Holknekt om att ta sig från botten till toppen och tvärtom. Mariann Eriksson Generalsekreterare på Plan International Berättar att det viktigaste för att hindra fattigdom är att få tjejer att gå i skolan. Komikern Sandra Ilar skämtar om ämnet. Hon gör det bra, och man får faktiskt skämta om allt tycker vi.


Malin på WeEffekt berättar hur viktigt det är att få människor att ta sig från fattigdom genom hjälp till självhjälp. Magnus Helmner från Ny Gemenskap påminner oss hur viktigt det är att bli sedd och fenomenala artisten Bror Gunnar ger oss en upplevelse i musikalisk känsla.

The Good Show - Om Svennementalitet, slöjtvång och Illegala vapen

(Avsnitt 6, Mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen)


I veckans episod pratar vi med Said Esmailzadeh som tycker att vi Svenskar är för blåögda och mjäkiga. Martin Ärnlöv från Röda Korset tar oss med till flyktingläger i Bangladesh.


Vi får höra från Simon Markegran om illegala vapen i El Salvador där Humanium metall verkar och från Advokaten Johan Gerhardsson om hur man bygger upp ett rättsväsende.

The Good Show - Dåliga instagramförebilder och lärarrespekt

(Avsnitt 8, Mål 4: God utbildning för alla)


I veckans episod Får vi höra ”Salong Betong-Danne” berätta om sin stökiga skolgång, Gustav Öhrn från Studiefrämjandet påminner oss hur många som inte ens klarar grundskolan. Gymnasierektorn Lotten Nimar berättar vad en rektor verkligen jobbar med. Stiftelsen Läxhjälpens Maria Arnäng Pratar om hur viktig en mentor är och skolchefen Ellen Lindqvist ger sin välsignelse för mobiltelefoner på lektionstid.


Artisten Timo Räisänen ber om en diagnos.