Avsnitt 1 / Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna
I första avsnittet av The Good Show pratar Ann Söderlund och Matthias Goldmann om klimatorgasm och sophantering. I programmet avslöjar Emma Sundh från Klimatklubben om sina egna klimatsynder; Karl Andersson, VD på Matsmart hävdar bestämt att skumtomtar på midsommar är det bästa som
finn medan komikern Elinor Svensson förklarar apropå vegotrenden, varför det farligaste man kan göra för klimatet är att låtsas att äcklig mat är god.
Dessutom framträder fantastiska Julia Frej med helt nyskrivna låtar.
Avsnitt 2 / Mål 15: Ekosystem & biologisk mångfald
I det andra avsnittet av The Good Show berättar Manne Forsberg om sitt misslyckade like-fiske på Instagram, Vicky Lee får oss att inse att vi har 60%
färre ryggradsdjur idag än för 40år sedan och Åsa Domeij ropar på hårdare tag från politiken.
I programmet hör vi också Kitok framföra sin nya låt Snömannen.
Avsnitt 4 / Mål : Ekosystem & Biologisk mångfald
I avsnitt 4 av The Good Show går Tilde Fröling med på att dricka avloppsvatten. Carlsbergs Kommunikationsdirektör hävdar att vi redan dricker Dinosauriernas kiss. Om rent vatten och sanitet blir det även kiss & bajs-snack, med Tove Ahlström, som hävdar att det behövs en ändrad världsordning för att rädda tillgången på rent vatten.
I programmet uppträder Hertbert Munkhammar live och Marcus Johanson bjuder på strand up.
Avsnitt 3 / Mål 14: Hav & Marina Resurser
I tredje avsnittet av The Good Show får vi höra Anitha Clemence berätta om varför hon gillar att ”bada med ett syfte”. Havsexperten Nils Höglund förklarar likheten mellan Östersjön och Las Vegas. Axfoods fiskinköpare Roger Åbring pratar tång, sjögräs och alger. Ståuppkomikern Fritte Frittson driver med Danskarna medans Sportfiskeprofilen Swartzonker går till attack mot fiskodlingarna.
Dessutom får vi höra stjärnan Lisa Miskovsky med helt fantastiskt nyskrivet material.
(Avsnitt 5, Mål 11: Hållbara städer och samhällen)
I avsnitt 5 av The Good Show pratar bloggaren Flora Wiström om rädslan att prata miljö. Experten Erik Stenberg på Grön Bostad om att vakna upp bakis på ett kroggolv och börja jobba.
Nya stjärnskottet från Malmö, Shirin framträder och Paul Alarcón (fd. hållbarhetschef, Stockholm Stad), pratar med Liselotte Norén (Refo) om samspel mellan privata initiativ och kommunen. Det ni!
(Avsnitt 7, Mål 3: Hälsa och välbefinnande)
I veckans episod får vi höra Röda Korsets Sara Hedrenius prata om hur psykist välmående är nyckeln till en bättre värld. Som en av få överlevare, berättar hon också om den bristfälliga krishanteringen efter Estoniakatastrofen. Yogagurun och influencern Josefine Bengtsson berättar om hur hon fann meningen i Yogan mitt i stressen på Handelshögskolan.
Generalsekreteraren i Ungdomens Nykterhetsförbund Samuel Somo berättar om hur jobbigt det är att alltid vara den som har rätt. Professorn från KTH Aman Russom pratar om framstegen inom diagnostik samt om vuxendagiset bland forskare, medan Generalsekreteraren för Friends Per Leander Uppmanar till att våga engagera sig.
(Avsnitt 9, Mål 1: Ingen fattigdom)
I episod 10 av The Good Show pratar vi med Entreprenören Per Holknekt om att ta sig från botten till toppen och tvärtom. Mariann Eriksson Generalsekreterare på Plan International Berättar att det viktigaste för att hindra fattigdom är att få tjejer att gå i skolan. Komikern Sandra Ilar skämtar om ämnet. Hon gör det bra, och man får faktiskt skämta om allt tycker vi.
Malin på WeEffekt berättar hur viktigt det är att få människor att ta sig från fattigdom genom hjälp till självhjälp. Magnus Helmner från Ny Gemenskap påminner oss hur viktigt det är att bli sedd och fenomenala artisten Bror Gunnar ger oss en upplevelse i musikalisk känsla.
(Avsnitt 11, Mål 2: Ingen hunger)
I avsnitt 11 av the good show får vi höra Johan Kuylenstierna berätta om insektsmat medans Matprofilen Siri Barje tipsar oss om att sänka kylskåpstemperaturen.
Nestlés kommunikationschef ….. ber oss att respektera matproducenterna medans Malin från Hungerprojektet berättar vad deras organisation gör för att stoppa hungern i världen. Komikern Ahmed Berhan tycker att politiker bara skyller ifrån sig och Jennie Abrahamsson ger oss eget skrivet material.
(Avsnitt 13, Mål 17: Genomförande och globalt partnerskap)
I programmet kring mål 17 pekar Johanna Landberg (SPP) på pensionsavsättningarnas kraft att påverka en snabb och hållbar omställning. Systembolagets Sara Norell Murberger är fast besluten att ersätta glasflaskor med tetra. Carl Schlyter (Vändpunkt) vill få alla att jobba mindre och därmed konsumera mindre, Mattias Goldmann (Fores) tror på coolheten i det goda.
Tove Ahlström (Global Utmaning) menar att de unga tjejerna är nyckeln för att skapa ett bra samhälle, Hannah Nelson (Oxfam) påvisar vikten av klimaträttvisan, Lina Burnelius (Greenpeace) pratar om Glokaliseringsproblemet, Ann Söderlund prickskjuter mot sig själv som Sommar-stockholmare och Jens Orback (Global Challenges Foundation) menar att förändring kommer underifrån.
(Avsnitt 15, Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion)
Hur ser framtidens konsumtion ut, vem tar ansvar för omställningen? Hewan Temesghen Generalsekreterare påstår att egna miljömärkningar är en smitväg för företag att undgå granskning.
Jonna Elofsson från Medveten Konsumtion säger att svenskarna är värdelösa i sitt sätt att konsumera då det mesta blir till sopor. Byta, hyra, köpa begagnat – kläder av nya material – vad är på G i transformationen till en hållbarare modebransch?
Moderådets VD Jennie Rosén påstår att framtidens identitet är både fysik och digital. Johanna Norrman från kläduthyrningsföretaget Re Leased önskar att vi kliver av sociala medier och saktar ner våran livsstil. Programmets glädjespridare Gussy erkänner att han återanvänder sina skämt, vilket han tycker är hållbart.
(Avsnitt 17, Mål 10: Minskad ojämlikhet)
I programmet om ojämlikhet berättar Heidi Lampinen från Oxfam hur olika corona viruset slår ekonomiskt.
Nationalekonomen Erik Liss tycker att VD-lönerna är på tok för höga och debattören Sara Delshad säger att jobba mindre är det nya svarta.
Programledaren Martin tycker att man ska ta en spa-behandling istället för att köpa vattenskoter om man nu måste konsumera.
Glädjespridaren Gussy berättar om Prisjägaren som hittade sig själv.
(Avsnitt 6, Mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen)
I veckans episod pratar vi med Said Esmailzadeh som tycker att vi Svenskar är för blåögda och mjäkiga. Martin Ärnlöv från Röda Korset tar oss med till flyktingläger i Bangladesh.
Vi får höra från Simon Markegran om illegala vapen i El Salvador där Humanium metall verkar och från Advokaten Johan Gerhardsson om hur man bygger upp ett rättsväsende.
(Avsnitt 8, Mål 4: God utbildning för alla)
I veckans episod Får vi höra ”Salong Betong-Danne” berätta om sin stökiga skolgång, Gustav Öhrn från Studiefrämjandet påminner oss hur många som inte ens klarar grundskolan. Gymnasierektorn Lotten Nimar berättar vad en rektor verkligen jobbar med. Stiftelsen Läxhjälpens Maria Arnäng Pratar om hur viktig en mentor är och skolchefen Ellen Lindqvist ger sin välsignelse för mobiltelefoner på lektionstid.
Artisten Timo Räisänen ber om en diagnos.
(Avsnitt 10, Mål 7: Hållbar energi för alla)
I veckans avsnitt snackar vi Elflyg och barnafödande med Nisse Edwall och Malin Strand (Fosilfritt Sverige) Dessutom ger oss Cecilia Edling (Heat Power) och Pontus Winberg (God El) överskottsenergi och smarta affärsidéer.
Vi gästas denna veckan av artisten Maria Andersson och komikern Lasse Nielsen. Väl mött!
(Avsnitt 12, Mål 5: Jämställdhet)
I veckans episod pratar vi jämställdhet, och fördelning av resurser mellan män och kvinnor.
Influencern Musse Hasselvall berättar om sitt våldskapital i mötesrummen, Forskaren Emma Heikensten om sin frustration över den schemalagda jämställdhetskalendern därhemma, medans Jean Rose från Ownershift tar upp hur det känns att bli mansplainad av medelålders män.
Lovisa Delehag - Chef på Blixten&Co berättar om de olika former av diskriminering hon varit med om i musikbranschen, men också om bra exempel som #snarttystnarmusiken.
Dessutom anser komikern Johannes Finnlaugsson att han ser ut som #meetoo personifierad. Veckans artist är ingen mindre än Jakob Karlberg.
(Avsnitt 14, Mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt)
Hur ser framtidens anställning ut? Har vi en tech-bubbla? Vilka är förlorarna i gigekonomin? Dessa frågor diskuteras i avsnitt nr 14 av The Good Show.
Appjobs grundare Alok Alström tycker att det är planekonomiskt att jobba mot en arbetsgivare. Emelie Fågelstedt från Svenska Nomader erkänner att hon saknar fysiska möten. Arbetsmarknadsexperten Marianne Olsson påstår att Giggarens status har höjts då denne har blivit kund, medans Gussy Löwenhielm erkänner att han outsourcat sina skämt om outsourcing.
(Avsnitt 16, Mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur)
Hållbara innovationer, vad är det? Hur ska omställningen ske till ett hållbart samhälle?
Sustainable Innovations VD, Thomas Sundén påstår att Klimatkompensation är en bluff och får medhåll av innovations-experten Paulina Modlitba. Per Lövgren, Hållbarhetschef på Tyrens tror att handgräsklipparen kommer att bli trendig igen och Gussy får en deja vu upplevelse när han tror han redan dragit sitt skämt om deja vu.